Şikâyet Başvuruları ve Başvuru Süreleri
Şikâyet başvuruları >>İlgili idareye
İtirazen Şikâyet başvuruları >> Kamu İhale Kurumuna, yapılabilmektedir.
Başvuralar süresinde yapılmalıdır.
İhale Tanımları
Yapım ihaleleri
Mal Alım ihaleleri
Hizmet İhaleleri
Şikâyet başvuruları >>İlgili idareye
İtirazen Şikâyet başvuruları >> Kamu İhale Kurumuna, yapılabilmektedir.
Başvuralar süresinde yapılmalıdır.
Hazırlanan bu makalemizde 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’na göre ihale edilen işlerde şikâyet ve itirazen şikâyet başvuru dilekçelerinin hazırlanması hakkındaki düzenlemeler ele alınmıştır. 1. Şikâyet ve İtirazen şikayet başvuruları İhale mevzuatında ihalelere yönelik başvurular iki aşamalı şekilde ve sıralı olarak düzenlenmiştir. Bunlar şikâyet başvuruları ile İtirazen şikâyet başvurularıdır. Şikâyet başvuruları, elden veya posta yoluyla ya…
Devamını Oku →Kamu İhale Kanunu kapsamındaki kurum ve kuruluşların yapacakları yapım, hizmet ve mal alım işlerinde uygulanacak ihale usulleri ve türleri ele alınmıştır.
Devamını Oku →Hazırlanan bu makalemizde diplomanın (mezuniyet belgesi) yapım işleri ihalelerinde iş deneyimin tevsikinde kullanım şartları ile tutarının hesaplanması ile ilgili ihale mevzuatında yer alan düzenlemeler ele alınmıştır. Konu başlıkları Giriş ve Kavramlar Diploma (Mezuniyet belgesi) hangi durumlarda iş deneyimin tevsiki için kullanılabilir? Mezuniyet belgesi (diploma) benzer iş belirlenmesi nasıl yapılmalıdır? Mezuniyet belgesi (diploma) iş deneyim tutarı…
Devamını Oku →Hazırlanan bu makalemizde yapım işleri ihalelerinde alt yüklenici çalıştırılması ve alt yüklenici ile ilgili ihale mevzuatında yer alan düzenlemeler ele alınmıştır. Konu başlıkları Giriş Kimler alt yüklenici olarak çalıştırılamaz? Alt yüklenici çalıştırılması ile ilgili idarenin yetkileri ve yüklenici sorumlulukları Alt yüklenicilere yaptırılacak işler ve bu işlerin limitleri ile diğer şartlar Alt yüklenicilerin sorumlulukları nelerdir? Alt…
Devamını Oku →Hazırlanan bu makalemizde elektronik ihale yöntemi çevresinde geçici teminat mektubuna yönelik düzenlemeler ile güncel değişiklikler ele alınmıştır. 1. Giriş İhale mevzuatında geçici ve kesin teminat olmak üzere iki teminat türü belirlenmiş olup, bunlar taahhüdün ihale dokümanında yer alan hükümlere uygun olarak yerine getirilmesini sağlamak ve uygulamada taahhüdün yerine getirilmesinde ortaya çıkabilecek problemlerin veya suistimallerin önlenmesi…
Devamını Oku →Bu makalemizde Elektronik ihale yöntemi çevresinde fiyat dışı unsurlara yönelik ihale mevzuatında yer alan düzenlemeler ile idare EKAP işlemleri ele alınmıştır. 1. Giriş: 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu’nda temel kural, ekonomik açıdan en avantajlı teklif anılan kanunun 37 ve 38 inci maddelere göre yapılan değerlendirme sonucunda fiyat esasına göre belirlenmektedir. Ancak, kanunun 40’ıncı maddesinde, Ekonomik…
Devamını Oku →Bu yazımızda Orhan ÖZYURT tarafından kaleme alınan Hap Bilgiler Kitap Serisinin 2.si olan Uygulamalı Elektronik İhale Kitabı’nı inceleyeceğiz. Alanında benzersiz bir kaynak olan kitapta 105 adet Hap bilgi ve 17 Kurul Kararı sunulmuştur.
Devamını Oku →Hazırlanan bu makalede elektronik ihale yönteminde, ihale dokümanında yer alan aşırı düşük teklif değerlendirme düzenlemesi çerçevesinde tekliflerin değerlendirme süreçleri ilgili mevzuatlar doğrultusunda açıklanmaya çalışılmıştır. 1.Giriş Öncelikle aşırı düşük teklif kavramını açıklamak faydalı olacaktır. Buna göre; Kamu İhale Kurumu tarafından Aşırı düşük teklif kavramı; “İhale komisyonu tarafından verilen tekliflerin değerlendirmesi yapıldıktan sonra, teklif fiyatı hizmet alımı…
Devamını Oku →Hazırlanan bu makalede yapım işlerine ilişkin ihale hazırlık sürecinde ve ihale dokümanının hazırlanması sürecinde yapılacak işlemlere ilişin genel hususlar açıklanmaya çalışılmıştır. 1. Giriş Kamu ihale sisteminde yapım işleri için satınalma süreci; idareler tarafından ihaleye ilişkin arsa temini ve imar işlemleri, arazi ve zemin etüdü, projelerin hazırlanması ve belkide en önemlisi yaklaşık maliyet hesabının yapılması…
Devamını Oku →