Yapım İşlerinde İş Programı Nasıl Düzenlenir?
İş programı nedir? Yapım İşlerinde İş Programı Nasıl Düzenlenir? Konunun bütün detaylarıyla ele alındığı makalemizde bir çok sorunun yanıtını bulacaksınız.
Devamını Oku →Kamu İhale Mevzuatı Yapım İşleri ile İlgili Paylaşımlar
İş programı nedir? Yapım İşlerinde İş Programı Nasıl Düzenlenir? Konunun bütün detaylarıyla ele alındığı makalemizde bir çok sorunun yanıtını bulacaksınız.
Devamını Oku →Yeni birim fiyat tespitinde hangi pozlar benzer olarak kabul edilebilecek? Birden fazla benzer poz olması durumunda hesaplamalarda hangisinin kullanılacak?
Devamını Oku →İş artış-eksiliş hesabı yapım işleri uygulama sürecinde en çok sorun yaşanan konuların başında gelir. Yapım işlerinde baştan öngörülemeyen durumların ortaya çıkması işin doğası gereği olağan bir durumdur. 4735 Sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu 01.01.2003 tarihinde yürürlüğe girdiğinde iş artışlarına izin vermezken 15.08.2003 tarihinde yayınlanan “4964-Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” la öngörülemeyen durumlar nedeniyle iş…
Devamını Oku →Tasfiye yasası nedir, uygulama hakkındaki 50’den fazla detaylı, yön gösterici sorular ve cevapları.
Soru 1 : İdarenin uygun bulmadığı devir talepleri de Bakanlığa bildirilmeli midir?
Cevap 1 : İlgili idare kendisine gelen talepleri olumlu veya olumsuz görüşünü bildirerek Bakanlığa iletmelidir. İdare yüklenicinin talebinin imalat girdilerinin fiyatlarındaki artışlardan kaynaklanmadığı gerekçesi ile birlikte yüklenicinin dilekçesini genel yazı uyarınca Bakanlık tarafına görüş alınmak üzere göndermelidir.
Sektör tarafından uzun süredir beklenen Tasfiye Yasası yürülüğe girdi. Yasa nasıl uygulanacak? Tasfiye hesabı nasıl yapılacak? Anahtar teslim götürü bedel ve teklif birim fiyatlı işlerde süreç nasıl işletilecek? AMP Yazılım Genel Müdür Yardımcısı İnşaat Mühendisi Erim Hamdi Dilmen’in detaylı incelemesi
Devamını Oku →Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 31 Ocak 2019 Tarihli ve 30672 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan “Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ (Tebliğ no: YFK-2007/1)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ile Yapı İşleri Genel Teknik Şartnamesinde değişiklik yapıldı. Yapılan değişiklikle genel teknik şartnamenin aşağıdaki bölümlerinde düzenlemeler yapıldı; 13. Isı Yalıtım İşleri…
Devamını Oku →29 Kasım 2018 Tarihli ve 30610 sayılı resmi gazetede yayınlanan “Yapı İşleri İnşaat Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ (Tebliğ No: YFK-2007/1)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” ile genel teknik şartnamenin ekine; 5. Asansör ve Yürüyen Merdiven/Bant Tesisatı Genel Teknik Şartnamesi 18. Deprem Güvenliği Sistemleri Genel Teknik Şartnamesi Eklenmiştir. Asansör ve Yürüyen Merdiven/Bant…
Devamını Oku →Fiyat Farkı hesap yöntemleri nelerdir? Cezalı çalışılan durumlarda fiyat farkı hesabı nasıl yapılır? Fiyat farkı teminat kesintisi nasıl hesaplanır? İş Programı ile fiyat farkı arasındaki bağ nedir? Fiyat Farkı verilmesi öngörülmeyen işlerde fiyat farkı nasıl hesaplanır?
Devamını Oku →Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yüksek Fen Kurulu Başkanlığı tarafından yayınlanan 24.09.2018 tarihli ve 2018/12 numaralı genelge ile havanın fen noktasında çalışılmaya uygun olmayan tarihlerinde düzenleme yapıldı. Sözleşme sürelerinin tespitinde, iş programlarının hazırlanmasında ve süre uzatımlarında dikkate alınan fen noktasında çalışılmayacak günler teknolojik gelişmeler, iklimsel değişimler ve meteoroloji genel müdürlüğünden alınan “uzun yıllar aylık don olan…
Devamını Oku →KAZI ÇUKURLARININ DESTEKLENMESİ İLE İLGİLİ UYULACAK ESASLAR GENELGESİ Kazı güvenliği önlemlerinin yeterince alınmaması ve aşırı yağış gibi nedenlerle son günlerde haberlere sıkça konu olan toprak kayması nedeniyle binaların zarar görmesi gibi durumlar nedeniyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bina türü her yapının temel ve bodrum katlarının inşaatı için yapılacak kazılarda uyulması gerekli olan 31.08.2018 tarih…
Devamını Oku →